NederlandsNederlandsEnglishEnglish
Expand search form

PODCASTS OVER ECOLOGISCH TUINIEREN EN PERMACULTUUR

Discutafel maakt groene audio. Luister naar onze podcast!
Blogs

Kick-off in 2013: Vegamaal met een verhaal!

Discutafel deelnemers

Impressie van een middag die smaakte naar meer!

Wat hebben we genoten op die 21ste september 2013, van een flinke portie gastvrijheid en heerlijk eten in de Ophovenerhof in Sittard! Op initiatief van Marlies Notermans verdiepten we ons op die nazomermiddag in verantwoorde voeding. Motto: ‘Vegamaal met een verhaal’!

Hongerige Stad

In haar presentatie maakte Marlies ons onder meer vertrouwd met het gedachtegoed van Carolyn Steel, die het boek ‘De Hongerige stad’ schreef. Onze voedselkeuze heeft ook elders gevolgen, aldus Carolyn. Het is goed om je bewust te zijn van de herkomst van voedsel en deze kennis mee te nemen in je keuzes.

Bas Eickhout

Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks) sprak de deelnemers aan Vegamaal met een verhaal op een video toe. Hij verwees naar dierenleed, mondiaal landgebruik en menselijke gezondheid. Vegetarisch eten past bij nieuwe politiek, aldus Eickhout.

Verrassend

Aline Ploeg was verantwoordelijk voor de verrassend lekkere maaltijd, die achteraf veganistisch bleek te zijn. Iedereen genoot van de mooi opgediende en zeer smakelijke gerechten. Tijdens de gangen discussieerden we over voedselkeuzes.

Ophovenerhof

Gastheer Bert Ramakers van de Ophovenerhof is trots op zijn zorg- en kinderboerderij. De carréhoeve uit het midden van de achttiende eeuw ligt in het groene dal van de Geleenbeek. Bert verzorgde een rondleiding langs de tuin, de dieren en de winkel.

Vegamaal met een verhaal: vervolg?!

Gespreksleidster Ivonne Smit leidde de slotevaluatie.
Er bleek zelfs interesse voor een vervolg. Dat werd in 2014 … Discutafel!!

Vorig bericht

Amsterdam symposium on the history of food 2014

Volgend bericht

Ontmoet Discutafel ook op Twitter

Misschien heb je interesse in ...