NederlandsNederlandsEnglishEnglish
Expand search form

PODCASTS OVER ECOLOGISCH TUINIEREN EN PERMACULTUUR

Discutafel maakt groene audio. Luister naar onze podcast!

Organisatie

180426 Ivonne Smit van Discutafel in Studio Wawona

Onze organisatie is simpel. Ik, Ivonne Smit, verzorg de taken binnen Discutafel. Van strategie tot en met montage. Voor enkele online diensten schakel ik mijn collega bij ViatriX in.
Ik zou het leuk vinden om samen te werken met ervaren podcasters die zich thuis voelen bij ons concept. Neem eens contact op, zeker wanneer jouw biotoop boven de rivieren is 😉

Discutafel sinds 2013

In 2013 heb ik Discutafel 2013 opgericht samen met Marlies Notermans. Wij wilden vraagstukken rond duurzaamheid oppakken. Omdat wij ze urgent vonden. En omdat wij er meer over wilden leren en uitwisselen.
Onze activiteiten draaiden vanaf het begin om begrippen als duurzaamheid, voedsel- en energietransitie. Je vindt daarvan sporen terug op de website.
Sinds ontstaan en organische groei van Discutafel podcast in 2018 verlegde Marlies haar activiteiten geleidelijk naar andere organisaties. Het aandachtsgebied van ‘natuurvriendelijk tuinieren’ kreeg bij Discutafel meer aandacht.
Helaas is Marlies op 6 december 2019 overleden.

Wie ik ben

Van huis uit ben ik communicatie- en marketingprofessional. Met mijn collega bij ViatriX run ik een advies- en trainingsbedrijf op dit vlak.
Op mijn lijstje prijken ook certificaten in natuureducatie, permacultuur en podcasten.
Ik ben (actief) lid van Velt, IVN, RHS, Groei & Bloei en enkele andere groene organisaties.
Je kunt me geregeld vinden in mijn tamelijk grote Bossche stadstuin (500 m2). In oude kleren gehuld, en tijdens het tuinieren gadegeslagen door kat en kippen.

De naam ….

De naam Discutafel wordt verklaard in een artikel op deze website en in een geluidsfragment, door mij ingesproken:

Karakter

Discutafel is leergierig, positief-kritisch en nuchter als het gaat om vraagstukken rond ecologie en duurzaamheid. Je herkent ons aan:

  • reflectie en een tikkeltje eigenzinnigheid (hoofd)
  • enthousiasme voor groene audio (hart)
  • praktische tips (handen)

Doe je mee?

Discutafel is niet de enige die online actief is rond natuurvriendelijk tuinieren. Maar we maken wél de allereerste Nederlandstalige podcast over tuinieren en permacultuur. En we pakken dit serieus op.
Wil je ook groene audio maken? Of zijn jouw talenten aanvullend aan die van Discutafel? Weet je veel van voedsel- en energietransitie? Neem contact op om de mogelijkheden van samenwerking te spreken!