Onze organisatie is simpel. Ik, Ivonne Smit, verzorg de taken binnen Discutafel. Van strategie tot en met montage. Voor enkele online diensten schakel ik mijn collega bij ViatriX in.
Ik zou het leuk vinden om samen te werken met ervaren podcasters die zich thuis voelen bij ons concept. Neem eens contact op, zeker wanneer jouw biotoop boven de rivieren is 😉
Discutafel sinds 2013
In 2013 heb ik Discutafel 2013 opgericht samen met Marlies Notermans. Wij wilden vraagstukken rond duurzaamheid oppakken. Omdat wij ze urgent vonden. En omdat wij er meer over wilden leren en uitwisselen.
Onze activiteiten draaiden vanaf het begin om begrippen als duurzaamheid, voedsel- en energietransitie. Je vindt daarvan sporen terug op de website.
Sinds ontstaan en organische groei van Discutafel podcast in 2018 verlegde Marlies haar activiteiten geleidelijk naar andere organisaties. Het aandachtsgebied van ‘natuurvriendelijk tuinieren’ kreeg bij Discutafel meer aandacht.
Helaas is Marlies op 6 december 2019 overleden.
Wie ik ben
Communication expert. Running a small consultancy & training company, together with my business partner. Certificates on nature education, permaculture and podcasting. Member of Velt, IVN, RHS and other green organisations. Regularly gardening on my 500 m2 plot, dressed in old clothes and being observed by our chickens and cats.
De naam ….
De naam Discutafel wordt verklaard in een artikel op deze website en in een geluidsfragment, door mij ingesproken:
Karakter
Discutafel is leergierig, positief-kritisch en nuchter als het gaat om vraagstukken rond ecologie en duurzaamheid. Je herkent ons aan:
- reflectie en een tikkeltje eigenzinnigheid (hoofd)
- enthousiasme voor groene audio (hart)
- praktische tips (handen)
Doe je mee?
Discutafel is niet de enige die online actief is rond natuurvriendelijk tuinieren. Maar we maken wél de allereerste Nederlandstalige podcast over tuinieren en permacultuur. En we pakken dit serieus op.
Wil je ook groene audio maken? Of zijn jouw talenten aanvullend aan die van Discutafel? Weet je veel van voedsel- en energietransitie? Neem contact op om de mogelijkheden van samenwerking te spreken!