podcasts over ecologisch tuinieren en permacultuur

Discutafel maakt groene audio

Discutafel maakt groene audio
Luister naar onze podcast!

Vogeltaart!

Luisteraarster Netty Rook stuurde als deelnemer aan onze Discu-actie ‘vogels voeren’ een tekst en foto in over haar vogeltaart. En ze won!

Vogeltaart van Netty Rook

Luisteraarster Netty Rook stuurde als deelnemer aan onze Discu-actie ‘vogels voeren’ deze bijdrage in over haar vogeltaart. Zij won er een prijzenpakket mee. Gefeliciteerd!

Twaalf jaar geleden verhuisden mijn man en ik naar een huis met een tuin van maar liefst 1 hectare. Beiden wisten we niet heel veel van tuinieren, maar dat het duurzaam moest, ja daar waren we het snel over eens.

Een landschapsarchitect ontwierp een plan voor een prachtige natuurtuin met overal schuilplekken voor allerlei beesten en beestjes: takkenrillen, composthopen, grote vijver en veel bodembedekkers. Samen met de grote bomen die er al stonden moest dit wel een tuin worden waar veel dieren graag willen zijn.

Nu nog de vogels lokken naar vlakbij het keukenraam, zodat ik ze in de winter ook vanuit binnen zou kunnen zien. Hier kwam Vivara om de hoek kijken. Voederpalen, vetbollen, van alles hangt er elk jaar in de notenboom voor ons keukenraam. Ik kan enorm genieten van de vele vogels, die ik eerst helemaal niet herkende! Dus er kwam ook een vogelgids op de keukentafel te liggen en een fototoestel! 

Van de vele foto’s die ik de afgelopen jaren heb gemaakt heb ik uiteindelijk gekozen voor de vogeltaart. Omdat die zo populair is in onze tuin.

Een mens zoals ik word hebberig van al die vogels in de tuin. Ik wil er steeds meer en steeds weer nieuwe soorten! Ik heb zelfs weleens de illusie dat de vogels inmiddels wel weten dat hier zo rond november de boom weer wordt volgehangen en ben ik dan eens wat later dan andere jaren, dan is het net alsof ze komen aanvliegen en blijven zitten alsof ze willen zeggen: ‘Waar blijf je nou met dat voer?’, haha. 

Met haar inzending voor deze Discu-actie geeft Netty toestemming voor publicatie hiervan op Discutafel.nl.

Verwante berichten / Related posts