podcasts over ecologisch tuinieren en permacultuur

Discutafel maakt groene audio

Discutafel maakt groene audio
Luister naar onze podcast!

Voedsel Anders conferentie 2014

Voedsel Anders conferentie 2014: Discutafel was erbij. marlies.notermans@discutafel.nl deelt graag haar ervaringen met u.

Voedsel-Anders-conferentie-Hanny-van-Geel

Voedsel Anders conferentie 2014: inspirerende praktijkvoorbeelden.

Marlies Notermans van Discutafel kwam erg enthousiast terug van de Voedsel Anders conferentie op 21 en 22 februari 2014 in Wageningen. Het thema leeft zeer, ook in Nederland!

Sprekers

Zeer inspirerende sprekers vertelden hun verhaal tijdens de conferentie, onder wie Vandana Shiva, wetenschapper en activiste uit India, en Olivier de Schutter, VN-rapporteur voor het recht op voedsel.

Overtuiging

Voedsel-Anders-conferentie-Vandana-Shiva

Velen hebben de overtuiging, dat we onszelf en de rest van de wereld op een andere, duurzamere manier –met respect voor mens en planeet-  van voedsel moeten voorzien. En die overtuiging wordt ook breed in de praktijk gebracht, zo bleek wel tijdens de Voedsel Anders Conferentie!

In de praktijk!

Tijdens de workshops ontdekte Marlies, dat mensen hun ideeën rond duurzaam voedsel op veel verschillende manieren gestalte geven.
Variërend van csa’s (community supported agriculture) en organisaties die strijden tegen patenten op zaden, tot boeren die zich in international verband inzetten voor duurzame landbouw  … ze kwamen allemaal voorbij.

Succesvolle conferentie

Voedsel-Anders-conferentie-Olivier-de-Schutter

Het kernteam werd overvallen door de belangstelling voor de Voedsel Anders conferentie en moest de inschrijving sluiten bij maar liefst achthonderd deelnemers!
Marlies heeft meer dan voldoende kennis en inspiratie opgedaan om in te zetten bij haar activiteiten. Zij ontmoet u graag bij Discutafel om ideeën uit te wisselen.
Wordt vervolgd!

Meer informatie

Video over de conferentie (08:45 minuten)
Voedsel Anders
Platform Aarde Boer Consument
Of volg Voedsel Anders op Twitter.

Deel dit / Share this:

Verwante berichten / Related posts