podcasts over ecologisch tuinieren en permacultuur

Discutafel maakt groene audio

Discutafel maakt groene audio
Luister naar onze podcast!

VINK op NPO Radio 1: Discutafel is meesterlijk

VINK, de podcastgids op NPO Radio 1, bespreekt Discutafel!

Ivonne Smit of Discutafel podcast happy with BUILD House & Garden Award 2021

VINK, de podcastgids op NPO Radio 1, bespreekt op 30 oktober 2021 de aflevering van Discutafel over slakken. Je podcaster is supertrots op de beoordeling.

Wekelijks bespreekt VINK 4 podcasts, waarvan eentje door een luisteraar wordt aangedragen. VINK-luisteraar en beginnend moestuinier Henna vindt Discutafel ‘een beetje saai’. Ze tipt onze groene audio toch graag voor een recensie door VINK. Dank je wel, Henna! De redactie koos voor aflevering 107: Mindfulness tegen slakkenstress.

Negen sterren

De ‘VINK-meetlat’ is gebaseerd op een mix van persoonlijke voorkeur en expertise in podcastredactie en audiokwaliteit. Op een maximum van 15 sterren behaalt de Discutafel-aflevering over slakken 9 sterren.
Als individuele, autonome podcaster is Ivonne Smit van Discutafel verguld met de complimenten van VINK. In de podcastgids op NPO Radio 1 komt vaak audio voorbij waar een groot team achter zit. Bijvoorbeeld professionals van publieke omroepen. Of audio die flink gesubsidieerd wordt. En Ivonne vormt in haar eentje het hele team van jouw groene audio. Daarbij gesteund door donaties van luisteraars.

Er zitten van die leuke pauzes in; ze laat mooie gaten vallen.
Het is echt … slow.

Vincent Bijlo in VINK

‘Meesterlijk’

Ivonne vindt het een hele eer om recensent Vincent Bijlo in VINK te horen vertellen, dat Discutafel ‘meesterlijk’ is, en dat het geluid van de schelpenpaden ‘heerlijk is om te horen’!
Recensent Stan Putman over Discutafel: ‘Ze heeft het goed opgenomen. Je hoort de vogeltjes; dat vind ik leuk. Je gaat mee naar buiten. Ik denk dat mensen met een moestuintje of met interesse in permacultuur er wat uit kunnen halen.’

Supersympathiek. En professioneel!
Zeker wanneer je weet dat Ivonne dit in haar eentje doet.

Stan Putman in VINK

Discutafel komt aan bod in VINK vanaf minuut 45:20.

Boodschap gemist

De recensenten van VINK missen wel wat relevante inhoud van onze slakkenaflevering. Of ze vermelden iets wat niet in de podcast voorkomt. De belangrijke, haast filosofische boodschap aan het eind lijken ze helemaal te hebben gemist: laat het los, het slakkenprobleem!
Stan Putman heeft minder interesse in het onderwerp en noemt de inhoud ‘zo sáái’. Vincent Bijlo: ‘Jij hebt dan ook geen tuin!’
Wij vinden het allemaal prima. Discutafel is een niche-podcast. We zijn er dus niet op uit om iedereen te plezieren. Wij hechten meer aan de redactionele en technische beoordeling, en die was goed!

Ieder die nog zout op slakken strooit, móet naar deze aflevering luisteren!

Milou Brand in VINK

VINK

In VINK nemen presentatrice Milou Brand, radiorecensent Vincent Bijlo (NRC) en podcastrecensent Stan Putman (de Volkskrant) podcasts door op een ontspannen en vermakelijke wijze. De gespreksonderwerpen waaieren nogal eens uit. Ivonne is vaste luisteraar, en superblij dat haar podcast langs de VINK-meetlat is gelegd!

Verwante berichten / Related posts