NederlandsNederlandsEnglishEnglish
Expand search form

PODCASTS OVER ECOLOGISCH TUINIEREN EN PERMACULTUUR

Discutafel maakt groene audio. Luister naar onze podcast!
Blogs

Discutafel bezoekt Gardeners’ World Live 2018

Gardeners' World Live 2018 aankondiging

Ik, Ivonne van Discutafel, steek in juni de plas over en doe verslag van Gardeners’ World Live 2018! Je hoort de resultaten in onze zomerpodcasts. Kijk in het actuele uitzendschema voor de exacte data.

Met de reis naar dit levendige tuinevenement in Birmingham komt een lang gekoesterde wens van mij uit.
In de reeks van Britse tuinshows heeft GW Live het imago van ‘praktisch, toegankelijk en no nonsense’.  In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Chelsea Flower Show bij London, die vooral gaat over bijzondere tuinontwerpen en champagne drinken met ‘celebrities’. Niks mis mee. Ik vergelijk het met de grote modeshows: ze stimuleren innovatie, maar voordat het publiek deze ideeën kan omarmen zijn we jaren verder.

Garden talks

Ik dwaal niet alleen 2 dagen over de beurs, ik heb ook tickets geboekt voor ‘garden talks’ door Monty Don, de hoofdpresentator van BBC Gardeners’ World, en Carol Klein, de gelauwerde en eeuwig enthousiaste medepresentator. Monty Don tuiniert biologisch en maakt daar verder geen woorden aan vuil. Hij vindt het volkomen logisch. In het lopende tv-seizoen probeert hij uit milieu-overwegingen zoveel mogelijk plastic uit zijn tuin te bannen.

Eco-friendly gardening

Voor Discutafel ga ik bij GW Live vooral op zoek naar sporen van ecologisch tuinieren en permacultuur. Heb je een speciale tuinvraag? Mail me en ik neem je vraag mee op reis!

Vorig bericht

Discutafel podcast afl. 7: Smeerwortel en oorwormpotjes

Volgend bericht

Discutafel: waar komt toch die naam vandaan?

Misschien heb je interesse in ...