podcasts over ecologisch tuinieren en permacultuur

Discutafel maakt groene audio

Discutafel maakt groene audio
Luister naar onze podcast!

Discutafel podcast 2 jaar: huidig bereik en ambities

Op 1 maart 2020 is het precies 2 jaar geleden dat wij startten met Discutafel podcast. We vieren dus onze tweede verjaardag!

Discutafel 1 jaar Servet op dinerbod

Op 1 maart 2020 is het precies twee jaar geleden dat wij startten met Discutafel podcast.
We vieren dus onze tweede verjaardag! En, hoe is de belangstelling?

Eerste aflevering

Op 1 maart 2018 verscheen de allereerste aflevering van Discutafel podcast en we zijn intussen toe aan editie 72.
De eerste was een Discureportage vanuit TuinIdee, de publieksbeurs in ’s-Hertogenbosch. En die aflevering wordt nog wekelijks ergens gedownload en beluisterd! We naderen nu de 300 downloads van die editie, en die aflevering staat daarmee in de top 5 aller tijden.

Top-3 in downloadcijfers

Bovenaan in de lijst van downloadcijfers staan nu de afleveringen over:

12.000 downloads

Eerder in februari bereikten we de mijlpaal van 12.000 downloads. We begonnen enkele maanden na de start met onze metingen, namelijk in juni 2018. Verder sloegen onze Discu-acties aan en wonnen luisteraars leuke groene prijsjes.
Discutafel heeft niet te ambitie om te pieken. Dat vinden we ook niet realistisch voor een podcast over een groene niche. Maar we willen natuurlijk wel liefhebbers bereiken en ideeën uitwisselen met jou!

Luisterlanden

De liefhebbers komen voornamelijk uit Nederland, België en de Verenigde staten, en dáár dan vooral uit California.
De best beluisterde Engelstalige afleveringen zijn die met Monty Don en over volkstuinieren in het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Dank je wel!

Zonder luisteraars, gasten en partnerbedrijven zijn we nergens. Dank jullie wel allemaal. Óók voor de opbouwend-kritische reacties. Wij hopen je ook in ons derde levensjaar te mogen informeren, amuseren en activeren! En wij blijven in voor samenwerking.

Hoe verder?

Marlies Notermans en ik zijn de podcast begonnen. Het onderwerp: ecologisch tuinieren en permacultuur. In december 2019 sloeg het noodlot toe. Marlies kwam te overlijden.
Deze gebeurtenis is natuurlijk allereerst tragisch voor Marlies zelf en haar dierbaren. Voor luisteraars van Discutafel podcast heeft haar overlijden ook gevolgen.

Ik ga door, want het is geweldig leuk om de podcast te maken en de boodschap te delen. En ik blijf hardnekkig spreken van ‘wij’.
Maar met het wegvallen van Marlies vielen expertise en redactietijd weg. Het is beter voor de kwaliteit van Discutafel podcast, en dus voor jullie, luisteraars, wanneer ook anderen hun ideeën erin kwijt kunnen. Hoe dat zou kunnen, geen idee. Daar kom ik later in 2020 wellicht nog eens verder op terug.
Heb jij nu al een suggestie? Neem dan contact op.

Ben je tevreden over onze podcast? Vertel het anderen! Hoe meer blije luisteraars, hoe groter het feestje.
Vind je dat het anders of beter kan? Heb je een idee voor 2020? Vertel het ons. Graag. Want die microfoon praat niet terug 😉

Deel dit / Share this:

This post/page is also available in: English (Engels)

Verwante berichten / Related posts