podcasts over ecologisch tuinieren en permacultuur

Discutafel maakt groene audio

Discutafel maakt groene audio
Luister naar onze podcast!

Tiny Forest ‘Harendonksplekske’ geplant: luister naar onze reportage

Tiny Forest ‘Harendonksplekske’ in Den Bosch is een feit. Schets en beelden van de plantdag. Luister naar de reportage in Discutafel podcast van 21-2-19!

190218 Tiny forest plantdag (25) Harendonksplekske bord 1200x600
190218 Tiny forest plantdag (25) Harendonksplekske bord 1200x600
Foto: het naambord onthuld: Harendonksplekske!

Op 18 februari 2019 hebben tientallen kinderen de eerste boompjes geplant van Tiny Forest ‘Harendonksplekske’ in Den Bosch. Discutafel sponsort de plantdag met een audioreportage. Deze is vanaf 21 februari te beluisteren.

Landelijk project, lokale uitwerking

Tiny Forest icoon

Discutafel sponsort de plantdag, omdat een project als Tiny Forest past bij onze ideeën over een duurzame levensstijl met een flinke portie groen.
Het overkoepelende project is landelijk, waardoor de ondersteuning efficiënt en deskundig kan gebeuren. De uitwerking op lokaal niveau en op menselijke schaal maakt werkelijke betrokkenheid mogelijk.
Het lijkt ons wel belangrijk om ook het vervolg op duurzame wijze te blijven begeleiden en stimuleren. Voor je het weet bewandelen al die betrokken partijen weer hun eigen weg.

Foto’s plantdag

Op een Bosch’ grasveld tussen een doorgaansweg en een basisschool gingen honderden boompjes en struikjes de grond in.
Wethouder Mike van der Geld had de eer om het eerste boompje te planten en het naambord te onthullen. Leerling Sem heeft de naam bedacht: Harendonksplekske.
Vervolgens gingen de kinderen ‘hun’ boompje een naam geven en opmeten. Daarna was het planten geblazen!

Video

Kijk ook naar de video van lokale omroep Dtv Den Bosch. En stel vast dat Discutafel inderdaad ter plaatse was!

Pluim

Belangrijkste participanten in dit Tiny Forest zijn de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, IVN, Werkgroep Natuur op Noord (Facebookpagina) en Basisschool Haren Donk en Reit.
Zij hebben heel wat overlegd voordat de plantdag kon worden vastgesteld. En dat terwijl menig betrokkene niet zit te wachten op vergaderingen, maar liever in het veld actief is.
Met onze aandacht voor deze partijen in Discutafel podcast willen wij daarom alle soortgelijke initiatiefnemers van groene projecten een compliment geven.

Deel dit / Share this:

Verwante berichten / Related posts