podcasts over ecologisch tuinieren en permacultuur

Discutafel maakt groene audio

Discutafel maakt groene audio
Luister naar onze podcast!

Discutafel podcast proefaflevering 0: mulchen

Discutafel podcast proefaflevering 0: praktijktips, mulchen, gegevens over Groenmoesmarkt 2018.

Mulchen met compost

Luister hieronder naar proefaflevering o. Duur: 07:32.
De eerstvolgende aflevering verschijnt op: 1-3-18. Dat is de eerste officiële aflevering!

Proefaflevering o: Praktijktips, mulchen, gegevens over Groenmoesmarkt 2018

Uit de inhoud:
Discutips

In de vollegrond zaaien kan pas als je bodemtemperatuur minimaal een graad of 7 is. Ga je binnen voorzaaien? Imiteer zoveel mogelijk de natuur. Laat de grond op kamertemperatuur komen. En haal alvast je zaai- en stekgrond of cocopeat naar binnen.

Het keukenkruid Hyssop is kortlevend. De blauwe bloempjes lokken in de zomer veel bijen. Hyssop past dus in een permacultuurtuin, waar alles meer functies heeft. Het is nu, begin voorjaar, tijd om ze te snoeien. Dat doe je door alle stelen tot de grond toe af te knippen. De takjes gaan op de composthoop.

Discukennis

Mulchen is het bedekken van de bodem met een organische laag. Kijk naar de natuur: het bladerdek in de herfst, bijvoorbeeld! Functie: bescherming tegen koude en harde winterregens. Gedurende de winter bedek ik de bedden in de moestuin met bladeren en takjes. Vroeg in het voorjaar vervang ik dat voor fijner materiaal, afkomstig van de composthoop. Hier kunnen de zaadjes straks goed in ontkiemen! Bovendien weer ik eenjarige onkruiden en verbeter ik de bodemstructuur.

Discunieuws

6de Groenmoesmarkt op 18-3-18 in Tuinmarkthallen te Boekel, 10:00-17:00 uur.
Grootste moestuinmarkt van Nederland. Discutafel gaat erheen als bezoeker.
Toegang € 7,50 aan de kassa. Gratis parkeren.

Meer afleveringen beluisteren?

Website

Discutafel podcast verschijnt vanaf 1 maart 2018 op deze website. Meld je aan voor een gratis berichtje op de publicatiedag van een nieuwe aflevering. Wij gebruiken je gegevens alleen om een dergelijke aankondiging te doen. Ook informeren wij je wanneer we overschakelen naar publicatie via online platforms. Afmelden voor deze berichtenservice kan je op ieder gewenst moment doen via een e-mail aan ons. Zie Contact voor een link naar onze privacyverklaring.

Online platforms

Op termijn publiceren wij de podcasts op online platforms. Dan kan je ze beluisteren via je podcastspeler op bijvoorbeeld je smartphone. Mét gratis abonnementsmogelijkheden!

Deel dit / Share this:

Verwante berichten / Related posts