podcasts over ecologisch tuinieren en permacultuur

Discutafel maakt groene audio

Discutafel maakt groene audio
Luister naar onze podcast!

Discutafel podcast wint BUILD Home & Garden Award 2021

Discutafel heeft de prestigieuze Britse BUILD Home & Garden Award 2021 gewonnen als ‘Best Media Audio Garden Podcast – The Netherlands’.

BUILD Home & Garden Awards 2021 Discutafel

Discutafel heeft de prestigieuze Britse Home & Garden Award 2021 gewonnen als ‘Best Media Audio Garden Podcast – The Netherlands‘. Discutafel maakt groene audio over tuinieren, het buitenleven en duurzaamheid.

Persbericht – 20 april 2021

Groen infotainment

Discutafel brengt groen infotainment for enthousiaste hobbytuiniers en iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame levensstijl. De Bossche Ivonne Smit startte in 2018 dit initiatief voor de allereerste en enige nog lopende Nederlandse podcastserie over natuurvriendelijk tuinieren en permacultuur. Geregeld zijn er ook Engelstalige afleveringen.
De podcast is te beluisteren via alle populaire podcast apps en streamingsdiensten. Aflevering 100 staat op de rol voor begin juni 2021.

BUILD Home & Garden Award 2021

Ivonne Smit is opgetogen over de toekenning van de BUILD Home & Garden Award 2021 aan haar podcast. De awards zijn in het leven geroepen om die personen en bedrijven te eren die zich zeer actief inzetten voor de kwaliteit van huizen en tuinen. Het Britse digitale tijdschrift BUILD Magazine heeft zijn naam aan de prijzen verbonden. Het tijdschrift is een bekende titel in de sector bouw en onroerend goed.

Luisteraars Discutafel

Discutafel podcast vindt zijn weg naar natuurvriendelijke tuiniers, liefhebbers van het buitenleven en iedereen die interesse heeft in praktische tips voor een duurzame levensstijl. De meeste luisteraars komen uit Nederland, België, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.
Veel luisteraars zijn op de één of andere manier betrokken bij volkstuin- of natuurverenigingen, community supported agriculture ofwel gemeenschapslandbouw, of milieuprojecten. Of zij hebben een bedrijf en willen inzichten opdoen in duurzaamheidsvraagstukken.

De awards zijn gebaseerd op verdiensten,
niet op het aantal publieksstemmen.

Ivonne Smit of Discutafel podcast happy with BUILD House & Garden Award 2021
Podcaster Ivonne Smit voelt zich vereerd:  haar Discutafel podcast won de BUILD Home & Garden Award 2021!

Onderwerpen

De best beluisterde afleveringen van Discutafel zijn reportages van tuinbeurzen en tuinshows, of gesprekken over voedselbossen, zaaikalenders en eetbare planten. Deskundigen zijn graag te gast. ‘Discutafel is vriendelijk, maar houdt niet van gebabbel’, aldus Ivonne.

Kwaliteit

De BUILD Home & Garden Awards 2021 zijn gebaseerd op kwaliteit en niet op bijvoorbeeld het aantal publieksstemmen. Dat bevalt Discutafel wel. Volgens Ivonne Smit zijn bij podcastranglijsten in Nederland nog wel eens de commerciële aantrekkingskracht of het netwerk van de makers bepalend voor de kans op een prijs, in plaats van vakmanschap, unieke inhoud of de moed om anders te zijn.

Vitamines voor de oren

Sinds de uitbraak van de covidpandemie werden huis en tuin steeds belangrijker voor het menselijk welzijn. Podcast luisteren won aan populariteit als ‘vitamines voor de oren’.

Podcasten is een geschikte manier
voor bedrijven en non-profitorganisaties
om de massa te bereiken,
of juist een nichemarkt zoals natuurvriendelijk tuinieren.

Diversiteit

Podcasten is een geschikte manier voor bedrijven en non-profitorganisaties om de massa te bereiken of juist een nichemarkt zoals natuurvriendelijk tuinieren. Discutafel heeft zin in een boeiende toekomst voor podcasts. Het bedrijf steunt het idee van ‘biodiversiteit’ in de mediawereld waar ook onafhankelijke makers als Discutafel een plaats hebben.


Contactgegevens

Ivonne Smit | Ivonne.Smit@Disctafel.nl | 00 31 6 38 39 19 15

Podcastafleveringen: https://discutafel.podbean.com/
Website (English): https://discutafel.nl/en
Website (Nederlands): https://discutafel.nl
Twitter: https://twitter.com/discutafel
Facebook: https://www.facebook.com/Discutafel/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/Discutafel/

Deel dit / Share this:

This post/page is also available in: English (Engels)

Verwante berichten / Related posts